Söndagens bilder!

Ännu en jätte bra dag!

Morgonen började halv 7 och sen med att älskling fick sovmorgon o blev väckt lagom till julkalendern.
Då va nästan min risgrynsgröt klar att ätas! Mums va gott!

Efter de körde vi till Väla & hyllinge o handlade lite! De va längesen vi hade en hel helg så för varandra! De va verkligen jätte roligt och mysigt o få all ens sambos uppmärksamhet!


Recept på risgrynsgröt:

- 1 msk smör.
- 1,5 dl grötris.
- 3 dl vatten!
- 0,5 tsk salt.
- 7 dl mjölk.
- 1-2 st kanelstänger. (valfritt).

Lägg en klick smör i kastrullen, sätt på plattan och låt smöret smälta. Mät upp ris, vatten och salt och låt det koka upp. Rör om och lägg på ett lock och låt det koka i ca 10 minuter på svag värme, precis så att det kokar.

Tillsätt mjölken och en eller flera bitar med hel kanel. Rör om och låt bli varmt (behöver inte koka), sänk därefter värmen till svag värme (jag tar 3 av 9 på min spis), det ska helst inte koka för om det kokar är det dels risk att det kokar över och dels stor risk att det bränner fast i botten. Lägg på locket och låt svälla i ca 40-60 minuter tills det blivit gröt.

Om gröten efter denna tid ändå har för lös konsistens låt den då fortsätta svälla på svag värme i 10-20 minuter till.

Kvällsmaten blev:

Lite annorlunda men sååå gott o enkelt!

Stek köttfärs, lägg de i salladsblad med bananskivor på. Kan ha allt möjligt till. Skillnaden är just att man har salladblad ist för tacobröd! De e jäätte gott! :D

//


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback