Chokladpannacotta - min favorit!

Pannacotta passar till allt enligt mig. Jag brukar göra de till både kalas, alla hjärtans dag, jul, födelsedagar, myskvällar och bara för att jag e sugen på de helt enkelt.
 
Första gången jag testade valde jag ett recept på vit chokladpannacotta med vaniljsmak. Några gånger efter de blev det marabou choklad istället. Efter det både mörk och ljus blockchoklad. Och det absolut godaste hit tills är den vita chokladen. Man kan även göra på saffran, olika jul smaker, grönsaker m.m. men jag tycker en pannacotta är en chokladdessert! 
 
Jag har ALLTID Mosade hallon med florsocker ovan på men även där kan man variera i oändlighet.
 
Idag blev det en jätte god pannacotta med mörk blockchoklad och såklart toppen av allt, HALLON! 
 
 
 
RECEPT!


Antal portioner: 4
Färdigt på: 3h 25 min
Ingredienser

2 dl vispgrädde 
2 msk socker 
100 g mjölkchoklad 
0.75 st gelatinblad 

Gör så här

1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.

2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.

3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.

4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon. (blandat med florsocker)

 

Till dom fyra äppelskålarna så gör jag dubbel sats.

 

IMORGON - åker vi till banken för att skriva dom sista papperna om huset.

ONSDAG - träffar vi mäklare och säljarna för att skriva över huset på oss!

//


Första doppet för Emilia!

Var på badet igår och hade de skönt i solen. Emilia badade för första gången Och hade för första gången på sig en baddräkt. Sötare än allt blev hon minsann!! Kvällen slutade hos min bror&flickvän som hade inflyttningsfest. Jätte kul hade vi men tyvärr ville inte Millan sova hos mormor så vi fick åka hem efter många om och men. Skulle vatt i huset idag men de orkar jag iinte efter bara några fjuttiga timmars sömn. De får bli imorron! :D


Sol&kaniner!!

Dom senaste dagarna har jag inte gjort så mkt mer än att sola och va ute så mycke de bara går. Man måste passa på att sola nu när de väl e fint&varmt väder. Har ochså haft Fru Nina ute och myst med. Hon börjar bli stor nu. Och så fort vi flyttat ska hon få sällskap av ännu en stor kanin. Vet inte riktigt vilken ras det blir ännu, men funderar över en New Zeeland, Rex eller en Stora Silver. Hellst av allt hade jag velat ha en angora, men dom är verkligen inte lätta att få tag i. Men Kan förhoppningsvis få fatt i en snart. Längtar jätte mkt nu efter huset. Får nyklarna NÄSTA VECKA!! Då kommer de uppdateras mkt i bloggen med massa foton. :D //

 


Blommor e så mysigt.

Blommor kan man inte få för mkt av. Kostar inte många kr heller att köpa in och plantera lite. Dom flesta byar har växthus som säljer massa olika sorter för 5-15 kr st. :D alla dessa blommorna har kostat mig ca 120 kr. Inte farligt för att ändå förändra en uteplats totalt.


Strandmys!

Idag har Jag, syster, bror, mamma och lilla Emilia har göttat oss på stranden hela dan. Mysigt och avslappnande och Millan har faktiskt vatt på ett strålande humör idag. Avslutade dagen med McDonalds och att hjälpa mamma koppla in sin diskmaskin. Pontus som e så duktig och kan lite av allt. Man kan kalla han allt i allo!! :D Nu somnar jag Emilia och ska sen ta en efterlängtad kvällscigg. Det var allt för denna dagen, kmr lite blommbilder imorron! //

 


Trädgårdarbete och massa fina bilder!



Var uppe vid huset i Lördes och fortsatte rensa. Rensade fram hela stengäret som var hur fint som hellst. Och nedanför gömde även sig en igenväxt rabatt som helt plötsligt kom fram. Det blev skit snyggt när man fick fram hela gäret och rensade upp längs kanten. Mitt i allt trillade det fram en ödla på typ 10-12 cm. men hann tyvärr inte fota den. Fick dock foto på en liten kopparorm som ochså trillade ner från stenarna.
 
Idag har jag solat och göttat mig med syster och lilla Millan. Kommer lite bilder från de med nedanför husbilderna. 
 
 
 
Bilder på busken som ska klippas ner och en bild på roten som är kvar från den busken vi tog väck. Antingen ska vi på nått sätt få väck roten eller försöka få den att självdö.
 
 
Huset framifrån och även hönshusets fram och baksida.
 
 
Det gamla hönshuset som även ska bli fårhus och vedbod. :D
 
 
Hönshuset på första 2 bilderna, och det ska rustas upp och byggas lite nytt innan det flyttar in höns. tredje bilden är blivande fårhus. Där ska det bo 2-3 tackor i framtiden.
 
 
Ett gammeldax växthus som även det behöver lite upprustning. Det andra är blivande kaninhus där det ska sättas upp burar. Det mesta av uthusen har jag lagt beslag på men bakom kaninhuset finns ju Garaget och det kommer vara BARA Pontus ställe. Där är både garage och ett rum och loft till verktyg m.m. 
 
 
 
Här e vår lilla granne som kom fram och hälsade oss välkomna till aggarp! :D
 
 
Tog några bilder på lite av dom fina blommorna som växer överallt. Finns massor som måste grävas upp och planteras någon annanstans så jag bevarar lite av tantens blommor som hon säkert vårdade ömt.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dagen:
 
 
 
 
Världens finaste!!
 
 
Fina Skille & Findus som ligger och solar i den lilla rabatten utanför vår lägenhet.
 
 
Fina Fru Nina var ochså med oss ute och solade.
 
 
 
Grillade hamburgare när älskling kom hem från jobb. Han hade även med sig en jäätte fin blombukett till mig. Ibland blir man överraskad och då blir man så glad! Denna dan var perfekt! Och bilder kan man inte få för mkt av. Minnen är de mest värdefullaste man kan äga!
 
 
//
 

Barndop!

Har inte haft ork att sätta mig vid datan i helgen då en liten Emilia gör sin mamma väldigt trött, så uppdatering från huset kmr imorron. Tycker det blir finare och bättre inlägg från datan än bloggappen, så därför blir det en snabbuppdatering med några bilder från dopet som hölls för lilla Sebastian idag. Tack för god mat och trevlig stämning.


Här e vi alla vänner!

E de inte mysigt att man kan ha alla djuren tillsammans och att alla är vänner med varandra. Leker, kelar och äter tillsammans. Ena bilden är dock suddig för dom rörde på sig hela tiden. Man kanske skulle spara ihop till en riktig systemkamera!? :D


Små detaljer ger mycket!.

Jag brukar vilja komma på små förändringar som gör jätte mkt men inte är varken svårt eller jobbigt. 
Därför vill jag tipsa om en idee som är enkel att göra men ger ett jätte fint intryck av rummen, och ger gäster en känsla av att man verkligen anstränger sig för att få ett mysigt hem.
 
Skriv en text på väggen!!

Eller måla nått lite fint som en blomma, not, kinatecken, stjärna eller vad man nu tycker om.
 

Sånt smått pynt på väggarna gör att rummen ser mycket mer ompysslade ut, men egentligen är det inte så mkt jobb bakom. Bara en pensel, färg och en känsla.
 
Hemma har jag gjort några små pyssel på väggarna som jag tänkte visa!
 
 
En text i hallen.
 
 
Du vet väll om att du är värdefull, att du är älskad här och nu. Att du är älskad för din egen skull, för ingen annan är som du.
Så fortsätter texten som är en dikt.
 
Ett litet kärleksaltare i sovrummet. <3

Kök & Renoveringsplanering.

Igår åkte vi till Ikea och gick igenom köket vi ska ha. Ett Valla/Härlig för 25.000 inklusive Vitvaror. Kyl/Frys, ugn, spishäll, micro, vask, blandare, och fläkt. 2 högskåp, 2 bänkskivor, 7 underskåp och 3 överskåp. Skit snyggt.     Köket kommer va mörkt valnötsfärgat med en jätte ljus bänkskiva. Och golv i samma ljusa färg. Kan hända att vi kan behålla trä golvet som ligger under golvmattorna, och bara slipa & lacka det. Men då blir även de antagligen ganska ljust.

Vi ska ha fusktegel i färgerna röd/gul/brun istället för kakel och svart mönstrad tapet på väggarna. 

I slutet på ena köksskåpen ska vi mura upp en halv vägg som sen ska lackas. Ska även sätta en stor bjälke mitt över taket. De e så att vi ska riva en vägg som går mellan kök och matrum så att det blir ett ända stort rum och det gör att vi får 2 olika tak i köket. Men mellan taken ska vi sätta en stor bjälke för att bryta av så vi slipper sätta helt nytt tak .Kan då även sätta krokar i den till köksredskap m.m.

Sen ska alla fönsterkarmar i marmor bytas ut mot ojämna träplankor. (den näst yttersta biten på en stock). Ska kanske ochså bygga en liten bänk ut från väggen i samma sort som fönsterkarmarna, där man kan ha höga barstolar att sitta på. 

Blir även ett valv in till vardagsrummet där vi ska sätta små bjälkar av nått slag runt valvet.

Mot allas förvåning ska vi ha svarta tapeter på väggarna för vi är båda ute efter ett ganska mörkt mysigt/hemtrevligt kök. Vill ha att det ska gå i nån sorts "naturtema" som sen ochså fortsätter in i vardagsrummet och hall som kommer gå i guldiga och ljusa/mörka bruna nyanser och hallen i grått. 

 

Satt hela kvällen sen och skrev ner kostnader för allt material vi behöver för en totalrenovering av precis hela insidan av huset plus värmesystem. Och vi ligger glatt nog under vårt budgettak så det kan hända att vi har pengar även till att måla om hela utsidan av huset detta året. :D

Längtan e maxad nu när de verkligen börjar närma sig. Kommer bli sååå fint! precis som vi vill ha de!! :D

lägger in en bild på min söta tjej ochså!

//

 


Stanna klockan.

Min lilla Emilia växer så himla fort. Hon kan redan åla sig fram och krypa lite halvt. Hon reser sig upp mot allt just nu. Inte upp till stående men till sittande läge och på knä. Tiden går aaalldeles för fort. Igår fick vi en försenad present till henne av 2 vänner. Jätte fina rockabilly kläder från USA. Passar perfekt i mammas Buick! Tack så jätte mycket! :D


Fina gömmor!

Idag har vi haft fullt upp hela dagen. Började med kaffe&frukost hos mamma, sen åkte vi upp till huset och fortsatte röja, körde hem och fick middag ochså hos mamma, sen fick vi besök av min pappa och nu sitter vi i soffan och ska kolla på talladega nights. :D
 
Började idag att dra väck massa murgröna som växte hej vilt över en gömd jätte fin stenmur intill vår tomt bakom huset. Rensade upp en hel hög med växter och drog upp ormbunkar och blommor och tillsist blev muren synlig. kommer bli jätte snyggt när den är riktigt rensad.
 
 
Muren börjar nere vid infarten och fortsätter ända upp till bakom garaget.
 
 
Före och efter bilder på nästan samma ställe av muren. från början såg man inte gäret så skillnaden blev stor!
 
 
Det blev en liten hög med rens. Svårt bara var man ska göra av allt man rensar bort då hela tomten är helt igenväxt.
Sen ska allt bort uppe på stenarna ochså men tanten som bodde i huset älskade blommor och hade allt möjligt växande på tomten, så innan vi röjer bort allt så måste jag glo lite om där e nått fint att spara. haha.
 
Här på infarten ska vi sen lägga vit singel som börjar nere vid infarten och som sen går upp runt hela huset och ner förbi hönshuset som syns på bilden nedanför. sen ska det upp ett staket runt gräsmattan, som jag klippte en runda till idag så nu är den lite jämnare.
 
När vi sen har tid ska även ett staket upp runt resten av tomten. huset och allt annat ska även målas om men tror de får vänta tills nästa år.
 
 
 
//

Falsterbo Horseshow.

Va för första gången iväg utan min lilla Emilia. Men hon hade haft en mysig dag hemma med sin pappa. :D Gick hur bra som hellst utan mig.
 
Själv hade jag en rolig dag i Falsterbo med lillasyster. Kollade kaninhoppning, agility, lexington clinic och derbyt.
innan de gick vi runt o kolla i alla stånd med grejer. i de läget är de tråkigt att inte ha någon häst. Men de kommer någon gång i framtiden när läget tillåter de. :D
 
Handlade ialla fall lite grejer till Huset!! 
 
Jätte fina djur i plåt att sätta på väggarna.
 
Små blommor till att sätta på ljus, och typ "blompinnar" med grönsaker på. Tänkte inte ha alla blommorna till ljus utan även dom på väggen i nått av rummen. 
 
Fick ett snyggit armband! ^^ haha :D
 
Köpte en super söt hästnalle till min älskade Emilia. Kanska inte så uppskattad ännu, men när hon e lite större kommer hon säkert avguda den. :)
 
 
Och det sammanfattar dagen. har även en bild på min syster men den går inte att vända av nån anledning. Men tack Melanie för idag! :D
 
 
 
 
Det absolut bästa av allt är att mäklaren ringde igår och berättade att köpet är godkänt och vi skiver på huset den 1 Augusti = vi får nycklarna! sen blir de full fräs på hela renoveringen. LÄNGTAR!
 
//
 
 

CakePops!

Började dagen men att städa igenom lägenheten samtidigt som musiken stod på. 
 
Började igår att göra CakePops men hann sen inte färdigt för vi skulle med Kenny&Alexandra på bio. Kollade Rock of ages, och det blev faktiskt lite av en besvikelse. Förväntade mig en häftig, maffig rock film, med massa bra musik och häftiga händelser. Men istället var det en kärleksfilm/musikal. mesta delen av låtarna va lugna kärleksballader ovh bara en massa pussande. 
Filmer var bra, men inte alls vad jag ville att den skulle va. 
 
Men tänkte nu dela med mig lite om Cake Pops. Enkelt till en början, men sen svårt i slutet. Jag fick ihop nått liknande i slutet, men misslyckades lite då de va första försöket! ;D
 
Man börjar iaf en att göra en sockerkaka. (kan även använda färdigköpta mjuka kakor, ballerina, oreo m.m). 
 
    
 
 
Tid: 1 timme
1 sockerkaka, ca 10-15 bitar

Ingredienser:

Gör så här:

Smörj och bröa en hålform, lite större än 1,5 liter. Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.

Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Vispa ihop med elvisp.

Tillsätt vetemjölet och kör försiktigt med elvispen.

Smält smöret, häll i vatten och låt koka upp. Häll sedan det i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn så häll smeten i formen och ställ direkt in den i ugnen. Det är viktigt att man är snabb eftersom värmen gör att bakpulvrets effekt startas.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45 minuter.

Sen behöver man något krämigt att blanda med kakan och här gjorde jag en chokladsmörkräm. (Man kan avända frosting, cream cheese, philadelphia, bailys m.m). 
 

Ingredienser:

  • 100 gram smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ev. smaksättning av smörkräm: 3 msk snabbkaffe eller espresso (mockasmörkräm)
  • Eller 2 msk kakao (chokladsmörkräm)

Tillagning:

 

  1. Rör smör mjukt. Mikra ev. smöret lite i mikron.
  2. Tillsätt sockret och vaniljsocker och rör till en jämn smörkräm.
  3. Tillsätt ev. smaksättning som kaffe eller kakao till smörkrämen för mockasmörkräm eller chokladsmörkräm.
 
Sen behöver du ochså: 
 
          
 
Vilket man väljer själv vad man är sugen på. Jag ville ha rosa färgad vit choklad, Mandel & kokos.
Grillpinnar till bollarna och socker i en vas för att ställa popsen upp.
 
När allt är förberett smular man sönder sockerkakan och blandar med smörkrämen som sen rullas de till små söta bollar. Stora som en 5 krona. jag rullade in en mandel i mitten ochså.
 
 
efter de ställs dom in i kylen medans du smälter och fixar chockladen. Ett tips jag läste var att man ska doppa pinnen i chokladen för att få bollen att sitta fast För att få rinnig choklad kan man tillsätta kokosolja. men det var här mitt misslyckades. Mina bollar fastna inte på pinnen och chokladen blev inte tillräckligt rinnig. Så mina Cake Pops slutade inte på pinnar utan i ett knäckpapper. 
 
MEN GODA BLEV DOM!
 
Här e i alla fall resultatet. :D
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorron ska jag&syster till Falsterbo HorseShow! <3
 

Sötare kan de inte bli!

Världens finaste lilla tjej är vår underbara Emilia! Men så söt som Lilla Otto är e svårslaget de med. :D


fullt upp.

Har inte haft en sekund över att blogga då vi haft nycklarna till huset och började röja där ute i trädgården. 
Körde upp i söndes och klippte gräsmattan, och högg ner massa små björkar som växte hej vilt över hela tomten.
 
I måndes va vi där uppe medans Emilia var hos sin mormor så vi kunde jobba på ordentligt. Fick ryckt bort en hel buske som klättrade längs med husväggen, högg bort en stor del av en jätte buske som växer utanför hönshuset, räfsade ihop allt klippt gräs, vilket var en jäkla massa, och även drog ihop alla träd och allt annat i en enda hög. Så nu är det påbörjat, och redan nu ser man skillnad!
 
En före bild där man ser busken längs husväggen.
 
En efter bild där busken är borta, även björkar och en del av jättebusken i bakgrunden.
 
Gräset var så långt så undergräset hade blivit gult och man såg inte var man klippte. därför det är en massa gröna linjer. det är där jag missat. haha. :D men de ska vi ta i veckan och klippa om allt igen.
 
Här e jätte busken, men den delen som gömmer sig under hustaket på bilden är den del som är borta! Den delen vi tog väck var i en annan isgrön färg. passade inte alls in.
Nu ska busken klippan in så den blir lite mindre så där i framtiden kan bli grusgång in till hönshuset och en lite större gräsmatta. Tänkte klippa in den ca 1 meter på varje sida.
Är det kanske nån som vet vad den busken heter?
 
Nästa tur upp till huset blir om någon/några dagar beroende på vädret, för idag verkligen ÖÖSregnar de. inte riktigt lönt att klippa gräs då. ^^
 
Igår hämtade även Pontus&Kenny vårt nya värmesystem. Skönt att ha en del fixat. 8000 för vedpanna, 2 Tankar + massa andra grejer jag inte ens kan namnet på. haha. Kom undan riktigt billigt. Vilket tur att man har bra vänner som hjälper till när de behövs.       //


Då börjas de.

Lånade nycklarna till huset idag för att mäta ut hur mkt golv/färg/tapet m.m vi behöver. Började även röja i trädgården. Jag klippte gräsmattan och Pontus högg ner björkar som växer hej vilt över hela tomten. Det är så att vårt hus har inte blivit riktigt skött på dom senaste 8 åren så allt behöver göras vid och renoveras. Vi ska sätta in helt nytt kök, helt ny toalett, nytt värmesystem, nya golv i hela huset, måla alla väggar och lister. Tapetsera köket plus 2 olika fondväggar måla alla fönster m.m. När de e klart ska hela utsidan på huset målas om, sättas staket runt all tomt, bygga uteplats och rusta upp uthus+garage. Så vi har ganska mkt att göra! Men de e riktigt kul när man gör de till sig själv. :-) De kommer bilder sen för vi ska upp där även idag och röja. Ska försöka få tomten fin så den e klar tills vi får tillgång till själva huset och kan börja renovera på riktigt. Nu slänger jag bara in en bild på mig och min fina lilla dotter. <3. Idag ska vi sooola!! //


Fredagen!

Igår hjälpte jag&Pontus min bror att flytta in i deras nya hyrhus. Så nu är första flytten av stapeln. Nästa flytt blir vår tur och fy va vi längtar!! Idag körde vi ut en runda till fina Torekov för att hälsa på min farmor&farfar & min pappa som vatt nere en vecka nu o hälsat på. Blev bjudna på super goda jordgubbar med vaniljglass och fick även en rundtur i min farmors jätte fina trädgård. Massor med olika blommor va där och tips fick jag med. :D Nu ska vi snart köra hem efter en grillkväll hos Niklas&Rebecca och även här fick vi en rundtur. En Spindeltur. Haha, jag Säger bara fyyy faasen sicka bjässar de satt över hela huset. Men dagen i helhet har vatt trevlig. Lägger upp några bilder på våra fina vovvar. //


Mina köks Blommor!

 

Vill visa mina superfina Hibiskusar och orkideer. Hibiskusarna är Ganska svårskötta blommor men vääldigt snygga när dom står så fint i köksfönstret.
Dessa är köpta på maxi för 20 kr st men ser ut som om de skulle kunna vara jätte dyra blommor. kommer nya blommor hela tiden som sen vissnar ganska kvickt igen. Väldigt speciella skötselråd för dessa. * Dom ska tex inte vridas mer än några cm i taget. * flyttar man dom så vissnar blommorna.  * vill ha speciell näring. * stå under lysrör vintertid och massa annat.
Jag kör på den lite enklare skötseln just, vattna då och då och ibland med näring. haha
Emilia tar just nu all min tid.:D
 
Orkideen är en krya på dig present till min kära sambo efter att han opererade axeln. Självklart tar jag hand om den åt han. Köper man en blomma åt pojkvännen är det lika med till sig själv. haha
 
Denna blomman kom helt plötsligt på en gul/rosa hibiskus. en rosa? men fin va den i alla fall.
 
Prickblad som står bredvid. och utanför dom har jag Porslinsblommor.
 
Ovanför hänger det lyktranka. Alla dessa blommor vill ha ganska mkt sol och trivs jätte bra i mitt köksfönster, tror det är i söderläge.
Hibiskusen vill inte torka ut, men de andra torkar gärna ut mellan vattningarna. tänkte att jag nån annan dag kan lägga in lite mer skötselråd för varje blomma. 
 
lägger in en bild på min duktiga kikka ochså när hon sitter ock leker i hockuspockus stolen!
//
 
 

Till att börja med!

Kan jag ju presentera min familj så att alla hänger med om det skulle va så att det är någon ny som läser bloggen. Jannike: det är jag, 23 år, mamma ledig/ arbetslös (vikarie) med stora drömmar om gård på landet, djur, eget företag, självförsörjning m.m. Gillar tatueringar, jänkare, högtider, alla djur, blommor, pyssel, mat&bak m.m. Pontus: min fina sambo, 23 år, montör på Peab. Bygg, bil, sport, jänke, tatuering/piercing och träningsintresserad kille med mycket vilja! Emilia: vår älskade lilla dotter, 7 månader, såklart enligt oss världens sötaste underbaraste. Extremt pigg och energisk, och har fått bådas vilja vilket resulterat i att hon är dubbelt upp envis. Taizon: familjens söta amstaffkille på 2,4 år. Jätte snäll, gosig och lättlärd, men väldigt lättstissad & lite osäker på nya människor/saker. Snäll mot precis alla andra djursorter eftersom han lever med andra djur alltid. Skilla,Findus,Melon: våra små kisar. 2 flickor, 1 pojke. Skilla hon är riktigt sur på alla alltid, och Findus världens snällaste gosigaste mest konstiga katt jag vatt med om. Lilla Melon är skillas senaste bebis på 7 veckor. Hon har även en bror vid namn DagOtto! men han har fått nytt hem när han e redo för flytt. :-) ....: senaste tillskottet i familjen är en 15 veckors fransk vädur kanin. Ganska bitsk från början men börjar mjukna nu när hon fått va lös inomhus sen jag köpte henne för en vecka sen. Lyckas dock inte komma på något passande namn så ännu heter hon inget. Haha. Där har ni huvudkaraktärerna i min familj. Jag är verkligen en person som lever för min familj. Det finns inget som e så viktigt för mig som det är att få umgås med dom man älskar mest. Måste då även nämna min mamma Lena. Världens bästa och kommer vara med på ganska många hörn hon med! :-) <3

Min nya start!!

Nu var det dax att fixa en egen blogg när det kommer hända såå mycke spännande saker att skriva om och dokumentera. I mitten på augusti får jag&och min familj tillgång till vårt alldeles egna nya hem, vårt första egna riktiga hus! Jag börjar blogga redan nu eftersom vi har tusen olika planer och ideer som ska verkställas. Så framöver kommer ni få läsa om allt möjligt kring mig, min sambo Pontus, vår dotter Emilia, vårt hem och alla djur. 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.