Kök & Renoveringsplanering.

Igår åkte vi till Ikea och gick igenom köket vi ska ha. Ett Valla/Härlig för 25.000 inklusive Vitvaror. Kyl/Frys, ugn, spishäll, micro, vask, blandare, och fläkt. 2 högskåp, 2 bänkskivor, 7 underskåp och 3 överskåp. Skit snyggt.     Köket kommer va mörkt valnötsfärgat med en jätte ljus bänkskiva. Och golv i samma ljusa färg. Kan hända att vi kan behålla trä golvet som ligger under golvmattorna, och bara slipa & lacka det. Men då blir även de antagligen ganska ljust.

Vi ska ha fusktegel i färgerna röd/gul/brun istället för kakel och svart mönstrad tapet på väggarna. 

I slutet på ena köksskåpen ska vi mura upp en halv vägg som sen ska lackas. Ska även sätta en stor bjälke mitt över taket. De e så att vi ska riva en vägg som går mellan kök och matrum så att det blir ett ända stort rum och det gör att vi får 2 olika tak i köket. Men mellan taken ska vi sätta en stor bjälke för att bryta av så vi slipper sätta helt nytt tak .Kan då även sätta krokar i den till köksredskap m.m.

Sen ska alla fönsterkarmar i marmor bytas ut mot ojämna träplankor. (den näst yttersta biten på en stock). Ska kanske ochså bygga en liten bänk ut från väggen i samma sort som fönsterkarmarna, där man kan ha höga barstolar att sitta på. 

Blir även ett valv in till vardagsrummet där vi ska sätta små bjälkar av nått slag runt valvet.

Mot allas förvåning ska vi ha svarta tapeter på väggarna för vi är båda ute efter ett ganska mörkt mysigt/hemtrevligt kök. Vill ha att det ska gå i nån sorts "naturtema" som sen ochså fortsätter in i vardagsrummet och hall som kommer gå i guldiga och ljusa/mörka bruna nyanser och hallen i grått. 

 

Satt hela kvällen sen och skrev ner kostnader för allt material vi behöver för en totalrenovering av precis hela insidan av huset plus värmesystem. Och vi ligger glatt nog under vårt budgettak så det kan hända att vi har pengar även till att måla om hela utsidan av huset detta året. :D

Längtan e maxad nu när de verkligen börjar närma sig. Kommer bli sååå fint! precis som vi vill ha de!! :D

lägger in en bild på min söta tjej ochså!

//

 


Kommentarer
melanie säger:

sötis :)<3 /Melanie <3

2012-07-18 | 21:30:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback