Bra helg!

Ja dennna helgen har gått fort och vatt riktigt bra faktiskt.

Fredag: hjälpte mamma att flyttstäda sin bostadsrätt.

Lördag: pappa kom på morgonen o då drog dom igång Pontas eldningstunna o började bränna upp mög. Tippen blev det ochså en sväng. Först körde pappa&ponta med en runda mög.
Sen tog jag släpet till Östra o slänga grejer som stod kvar i lägenheten, och lastade med mig en tvättvinda & mitt jätte prick blad hem. (en blomma).
På kvällen kom Kenny, Alexandra & Danne hit o drack några öl o babblade massor.

Söndag: vaknade utvilad av en glad liten Emilia kl 8, sen frulle & kaffe.
Jobbade 4 h i Stidsvig sen hem direkt o möttes av flera nöjda killar som lyckats asa & bära ner panna med tankar o allt. Så nu står värmen på plats att kopplas in.
Va en runda hos grannen ochså som köpte vår gamla panna. Pontus hittade ett fynd som han fick ta gratis. EN GAMMAL MILITÄRCYKEL! Vilka grannar vi fått här. Verkligen jätte snälla & trevliga.

Dagens Middag blev Ugnstekt falukorv & Potatismos, sen begav pappa sig hemåt igen och vi fortsatte fixa.
Planterade om mitt prickblad, städade hos kaninerna & slänge bort mina bortglömda stackars uteblommor.

Äntligen börjar vi få ordning ute igen!! :D

Nu ikväll har Kenny&Alexandra vatt här igen o eftersom Alex fyllde år igår så bakade jag & älskling kärleksmums o bjöd på, till några fina inredningspresenter som hon fick i present. Som alltid skrattar man ju massor när dom e här så även denna söndagskväll blev skit bra!



KÄRLEKSMUMS!

Kaka:
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl

Glasyr:
75 g smör
1-2 msk vatten (alt. starkt kallt kaffe)
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker’

Granering:
kokosflingor eller strössel


Gör så här:
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sen mjölk, vetemjöl och det smälta smöret. Vispa försiktigt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Bred ut smeten i en form, ca 40×32 cm med minst 3 cm hög kant, som du anting smörat och bröat med ströbröd eller klätt hela formen med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 min.

Glasyren:
Smält smör i en kastrull, rör ner vatten (kaffe), kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor (el strössel). Låt stå och stelna och skär sen kakan i fyrkantiga bitar.

Går bra att frysa, hållbarhet 3-6 månader.


Godnatt!
//


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback