Potatis, köttbullar, gräddig brunsås & sallad.
Igår åt vi rejäl gottemiddag.
POTATIS, Hemmagjorda köttbullar, gräddig brunsås med smak av kinesisk soja & sallad till de.
- koka potatisen med skal på. Det är både godar & gör så att potatisen behåller alla nytta ämnen i sig.
- KÖTTBULLAR!
- blanda först ströbröd & mjölk i skålen du ska blanda allt i.
- sen hackar du lök smått.
- blanda köttfärsen (jag hade 8-900 gram) i ströbrödet/mjölken, häll på lök, 2 ägg & grillkrydda/peppar/salt.
Rulla till bollar o stek sen.
- Gräddig brunsås med sojasmak.
- Under tiden lägger du 50 gram smör i en gryta.
Häll på mjöl & blanda runt. Häll på grädde & lite vatten direkt innan de bränner fast.
Lägg i en köttbuljong & koka upp.
Krydda sen med grillkrydda, salt, peppar & en tesked socker.
Häll på kinesisk soja tills den blir ljusbrun till färgen,
- låt koka samman i några minuter.
Servera sallad till de!
MUMS!! :D
//